Monday 3 December 2012

Copiii- ingerii vietii!



  Sfarsit de an cu bune si cu rele.... Luna copiilor!

Ce poate fi mai frumos decat orasul imbracat in sarbatoare si copiii asteptandu-i  pe cei doi mosi de poveste:  Mos Nicolae si Mos Craciun!

Dincolo de feeria sarbatorilor de iarna, suntem noi, cei mari, ce ne bucuram cu ei, prin ei si pentru ei.
Niciodata nu mi s-a parut ca sarbatorile sunt o povara pentru suflet si oricat de tristi am fi, doar un zambet de copilas ne insufleteste de indata chipul si trairile.

In coltul nostru feeric de lume, copiii asteapta darurile Mosului cel darnic!

Dincolo de aceasta imagine, intr-un alt  colt al lumii, un alt copil plange, un alt copil rade, un altul zambeste, un altul e trsit, un altul e sarac, un altul de bucuros, un altul isi pierde parintii, un altul  se joaca.....copiii nostri merita un pamant mai bun, o planeta la fel de albastra, pura si curata ca cea lasata de stramosii nostri.

Ingerii ce ne ghideaza vietile de adulti merita tot efortul nostru, toata daruirea si dragostea de a infaptui ziua de azi si ziua de maine sub auspiciile unui indemn: Este necesar sa ne schimbam! Ce lasam generatiilor ce vin in urma noastra?

Daca fiecare dintre noi si-ar pune o astfle de intrebare, intr-o cu totul alta directie ar merge viata noastra.

Interogatiile nu trebuie sa ramana doar la stadiul de interogatii, faptele trebuie sa le inlocuiasca si IMPREUNA sa lasam urme pe care ai nostri copii sa calce cu siguranta ca drumul le este ocrotit.

Copiii merita acest efort si il vom face!
Sa infaptuim cantul PAMANTULUI.. pentru ei.. prichindeii din viata fiecaruia!



No comments:

Post a Comment